Word rangeerbestuurder

Ben jij de nieuwe Bestuurder rangeringen bij NMBS?

De bestuurder rangeringen is van cruciaal belang in de Belgische Spoorwegen. Bestuurder rangeringen worden is kiezen voor een boeiende job met veel verantwoordelijkheden en past perfect voor mensen die houden van de voordelen van onregelmatige uren.

Het selectieproces start met een infosessie wordt georganiseerd in Brussel.

Duid bij je sollicitatie je voorkeur aan.
Als bestuurder rangeringen speel je een essentiële rol bij de Spoorwegen.

-Je stelt een reizigerstrein samen vooraleer die in commerciële dienst gezet wordt.
-Je bestuurt een locomotief om leeg materieel (locomotieven, rijtuigen en wagens) aan te brengen.
-Je verplaatst treinen met een maximumsnelheid van 60km/u binnen een straal van 25 km van je tandplaats.
-Je maakt tractiematerieel klaar, haalt treinen uit elkaar en brengt de tractievoertuigen naar de werkplaats.
-Je voert de vereiste depannageprocedures uit.

De kandidaten, vreemd aan de Belgische Spoorwegen moeten in het bezit zijn van één van de volgende getuigschriften, afgeleverd door een door de Staat of één der Gemeenschappen opgerichte, gesubsidieerde of erkende inrichting :

-een getuigschrift van de derde graad van het secundair onderwijs (6 jaar)
-een bewijsstuk of attest van slagen, afgeleverd door het secundair onderwijs voor sociale promotie na een cyclus van ten minste 750 lestijden en dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met één van de hierboven vermelde getuigschriften.

De kandidaten, personeelsleden van de Belgische Spoorwegen moeten in het bezit zijn van een getuigschrift van de derde graad van het secundair onderwijs (6 jaar) behalve indien zij reeds in het bezit zijn van een geldige vergunning van treinbestuurder (Belgische of Europese).

Je hebt en je bent:
-Zin voor initiatief.
-Technische kennis.
-Probleemanalyserend en oplossingsgericht.
-Stressbestendig.
-Flexibel.
-weekendwerk en werken op feestdagen.
-Belg of nationaliteit van EU lidstaat.
-Gevarieerde job.
-Statutaire betrekking.
-Doorgroeimogelijkheden.
-Jaarpremie, vakantiegeld, productiviteitspremies, vergoeding voor nacht-en weekendwerk.
-Aantrekkelijk salaris: nettoloon beginnende bestuurder rangeringen die alleenstaand is: 1522 euro per maand. Na 4 jaar loopt dit bedrag op tot 1610 euro.
-Een degelijke opleiding. De job van bestuurder rangeringen leer je niet op de schoolbanken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we heel veel investeren in opleiding. Je volgt eerst een betaalde opleiding gedurende 160 dagen die je op het terrein kunt vervolmaken.
-Treinabonnement in Benelux.
-Voordelen voor het hele gezin: gratis of goedkoop met de trein reizen, voordelige vakantiekampen, terugbetaling speelplein, geboortegift, ziekte- en hospitalisatieverzekering.
-Maaltijdcheques.

Welke stappen doorloop je?

1.Stel je online kandidaat
2.Infosessie en geschikheidstesten (eliminerend) psychotechnische testen.
3.Als je slaagt voor de geschiktheidstesten , word je uitgenodigd om de technische kennis test (eliminerend) af te leggen, om de kandidaten zich beter te laten voorbereiden, kan er een syllabus terug gevonden worden op de websitein het rubriek: te kennen leerstof (Technische geschiktheidsproef voor treinbestuurder en Basisprincipes remming van de treinen voor treinbestuurder en Basisprincipes seininrichting voor treinbestuurder, en nadien zal het mondeling gedeelte plaats vinden: interview waarin naar je motivatie, technische kennis en geschiktheid voor de job gepeild wordt
4.Medisch onderzoek
5.Documenten: uittreksel strafregister, uittreksel geboorteakte, …
6.Klaar voor je eerste werkdag!

Ontdek de werkomgeving

NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare dienst staat ze in voor het binnenlandse en grensoverschrijdende vervoer van reizigers. Haar prioriteiten hierbij zijn de kwaliteit van de dienstverlening (stiptheid, service aan de reizigers enz.), de veiligheid en de doeltreffende aanwending van de middelen die haar ter beschikking worden gesteld.
Als bestuurder rangeringen speel je een essentiële rol bij de Spoorwegen. Je zoekt een fascinerende job met veel verantwoordelijkheid en stelt de voordelen van onregelmatige werktijden op prijs.
(De inhoud van deze vacature is onder voorbehoud van wijzigingen)

Meer info

Soliciteren

Ons infoforum