Word treinbegeleider

Ben jij de nieuwe Treinbegeleider bij NMBS?

Als treinbegeleider speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste contact met de klant. Je zoekt een boeiende job en onregelmatige werktijden schrikken je niet af.

Het selectieproces start met een infosessie wordt georganiseerd in Brussel

Duid bij je sollicitatie je voorkeur aan.

Als treinbegeleider ben jij de ambassadeur van NMBS. Je voornaamste taken zijn:
-Onthalen van klanten en informatie verstrekken
-Wanneer de trein stilstaat in het station onthaal je de klanten. Je informeert de klanten, zowel op het perron als op de trein. Je houdt het hoofd koel in moeilijke situaties.
-Veiligheid van de klanten garanderen
-Je staat borg voor de veiligheid van de klanten. Je controleert de staat van het materiaal, comfort en netheid van de trein. Je durft het nodige initiatief te nemen om hun veiligheid te garanderen. Je bent verantwoordelijk voor de vertrekprocedure van de trein. Je zorgt ervoor dat de reizigers veilig in-en uit kunnen stappen.
-Stiptheid van de treinen verzekeren
-Je bent medeverantwoordelijk voor de stiptheid van de treinen. Een goede teamgeest is hiervoor belangrijk: je werkt samen met de treinbestuurder en wisselt informatie uit met andere diensten.
-Controleren en verkopen van vervoersbewijzen
-Je controleert en verkoopt vervoersbewijzen op de trein. Indien nodig stel je onregelmatigheden vast. Daarnaast wachten je nog administratieve taken zoals het opstellen van treinverslagen, het communiceren van defecten en het tellen van reizigers.
-Hoger secundair onderwijs of gelijkwaardig (in het beroepsonderwijs wordt dit diploma behaald na een zevende jaar) OF een bewijsstuk of attest van slagen afgeleverd door het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie na een cyclus van ten minste 750 lessen, dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met het bovenvermelde diploma.
-Je bent dynamisch ingesteld en hebt zin voor initiatief.
-Je hebt commerciële feeling en een verzorgd voorkomen.
-Je bent klantgericht en sociaal.
-Je bent assertief, diplomatisch, beleefd en respecteert je medemens.
-Je kan je vlot uitdrukken in beide landstalen.
-Je kan moeilijke situaties probleemloos aan en je durft je verantwoordelijkheid te nemen.
-Je bent bereid op onregelmatige tijdstippen en in het weekend of op feestdagen te werken.
-Je hebt de Belgische nationaliteit.
-Een afwisselende job vol uitdagingen en een sleutelpositie in de omgang met de klanten.
-Een statutaire betrekking met doorgroeimogelijkheden.
-Een aangename en gevarieerde werkomgeving
-Een degelijke opleiding. De job van treinbegeleider leer je niet op de schoolbanken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we heel veel investeren in opleiding. Je volgt eerst een betaalde opleiding gedurende 4,5 maanden die je op het terrein kunt vervolmaken.
-Een aantrekkelijk salaris: een beginnende treinbegeleider die alleenstaand is, verdient netto ongeveer 1.564 euro per maand. Na 4 jaar wordt dit bedrag verhoogd tot 1.829 euro per maand. Naast je salaris ontvang je productiviteitspremies en maaltijdcheques met een waarde van 5,50 euro/stuk. Je hebt recht op een vergoeding voor nachtwerk en weekendwerk. -Wanneer je slaagt voor het Selorexamen elementaire kennis), ontvang je bovendien een tweetaligheidspremie. Tot slot komen daar nog een jaarpremie en vakantiegeld bij.
-Maaltijdcheques
-Treinabonnement in Benelux
-Voordelen voor het hele gezin: gratis of goedkoop met de trein reizen, voordelige vakantiekampen, terugbetaling speelplein, geboortegift, ziekte- en hospitalisatieverzekering, gezinsvriendelijke verlofmogelijkheden.

Welke stappen doorloop je?

1.Stel je online kandidaat
2.Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een verplichte informatiesessie, een eliminerende taalproef in het Frans en een psychotechnische test (eliminerend) op de computer.
3.Daarna volgt een interview waar je motivatie, kennis tweede landstaal en competenties worden getest
4.Dit interview wordt gevolgd door een medisch onderzoek waarmee de wervingsprocedure wordt afgesloten.
5.Documenten: uittreksel strafregister, uittreksel geboorteakte, …

Klaar voor je eerste werkdag

Ontdek de werkomgeving

NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare dienst staat ze in voor het binnenlandse en grensoverschrijdende vervoer van reizigers. Haar prioriteiten hierbij zijn de kwaliteit van de dienstverlening (stiptheid, service aan de reizigers enz.), de veiligheid en de doeltreffende aanwending van de middelen die haar ter beschikking worden gesteld. Daarnaast is NMBS actief in het internationale reizigersverkeer, in het bijzonder door haar participaties in Thalys en Eurostar, en biedt ze via haar dochteronderneming NMBS Logistics ook logistieke diensten aan in de sector van het goederenvervoer. NMBS staat ook in voor het beheer en het onderhoud van haar rollend materieel, stations en onbewaakte stopplaatsen.

De directie Transport is volledig belast met het operationele beheer. Ze organiseert het nationale treinaanbod, van het opmaken van de dienstregelingen tot het in real time opvolgen van het treinverkeer. De directie is ook verantwoordelijk voor het beheer van het rollend materieel, de treinbestuurders, treinbegeleiders en de veiligheid.

Als treinbegeleider speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste contact met de klant. Je zoekt een boeiende job en onregelmatige werktijden schrikken je niet af.

Meer info

Soliciteren

Ons infoforum