Word treinbestuurder

Ben jij de nieuwe Treinbestuurder bij NMBS?

De treinbestuurder is van cruciaal belang in de Belgische Spoorwegen. Treinbestuurder worden is kiezen voor een boeiende job met veel verantwoordelijkheden en past perfect voor mensen die houden van de voordelen van onregelmatige uren.

Het selectieproces start met een infosessie die momenteel wordt georganiseerd in Brussel

Duid bij je sollicitatie je voorkeur aan:
Aan het stuur van de trein breng je reizigers veilig op hun bestemming

Je bestuurt reizigerstreinen?
Je controleert de trein voor vertrek?
Je zorgt ervoor dat de trein tijdig en veilig op zijn bestemming komt?
Je handelt incidenten en kleine defecten vakkundig af?

De kandidaten vreemd aan de Belgische Spoorwegen moeten ten minste houder zijn van:

Je hebt en je bent:
- een diploma van het secundair onderwijs (of gelijkwaardig), afgeleverd door een door de Staat of één der Gemeenschappen opgerichte, gesubsidieerde of erkende inrichting.
- of een bewijsstuk of attest van slagen, afgeleverd door het secundair onderwijs voor sociale promotie na een cyclus van ten minste 750 lestijden en dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met het hierboven vermelde diploma.
-De kandidaten, personeelsleden van de Belgische Spoorwegen moeten in het bezit zijn van een getuigschrift van de derde graad van het secundair onderwijs (6 jaar) behalve indien zij reeds in het bezit zijn van een geldige vergunning van treinbestuurder (Belgische of Europese).
-Verantwoordelijkheidszin.
-Geïnteresseerd door de mobiliteitsproblemen en door moderne technologie.
-Aandachtig en alert gedurende lange tijd.
-Probleemanalyserend en oplossingsgericht.
-Appreciatie voor vrijheid en gevarieerd werk.
-Stressbestendig.
-Flexibel.
-weekendwerk en werken op feestdagen.
-Belg of nationaliteit van EU lidstaat.
-Gevarieerde job
-Statutaire betrekking
-Doorgroeimogelijkheden
-Jaarpremie, vakantiegeld, productiviteitspremies, vergoeding voor nacht-en weekendwerk
-Aantrekkelijk salaris: nettoloon beginnende treinbestuurder die alleenstaand is: 1688 euro per maand. Na 4 jaar loopt dit bedrag op tot 1814 euro.
-Een degelijke opleiding. De job van treinbestuurder leer je niet op de schoolbanken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we heel veel investeren in opleiding. Je volgt eerst een betaalde opleiding gedurende 200 dagen die je op het terrein kunt vervolmaken.
-Treinabonnement in Benelux
-Voordelen voor het hele gezin: gratis of goedkoop met de trein reizen, voordelige vakantiekampen, terugbetaling speelplein, geboortegift, ziekte- en hospitalisatieverzekering,
-Maaltijdcheques

Welke stappen doorloop je?

1.Stel je online kandidaat
2.Infosessie en geschikheidstesten (eliminerend) psychotechnische testen.
3.Als je slaagt voor de geschiktheidstesten , word je uitgenodigd om de technische kennis test (eliminerend) af te leggen, om de kandidaten zich beter te laten voorbereiden, kan er een syllabus terug gevonden worden op de websitein het rubriek: te kennen leerstof (Technische geschiktheidsproef voor treinbestuurder en Basisprincipes remming van de treinen voor treinbestuurder en Basisprincipes seininrichting voor treinbestuurder, en nadien zal het mondeling gedeelte plaats vinden: interview waarin naar je motivatie, technische kennis en geschiktheid voor de job gepeild wordt
4.Medisch onderzoek
5.Documenten: uittreksel strafregister, uittreksel geboorteakte, …
6.Klaar voor je eerste werkdag!

Ontdek de werkomgeving

NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare dienst staat ze in voor het binnenlandse en grensoverschrijdende vervoer van reizigers. Haar prioriteiten hierbij zijn de kwaliteit van de dienstverlening (stiptheid, service aan de reizigers enz.), de veiligheid en de doeltreffende aanwending van de middelen die haar ter beschikking worden gesteld.
Als bestuurder rangeringen speel je een essentiële rol bij de Spoorwegen. Je zoekt een fascinerende job met veel verantwoordelijkheid en stelt de voordelen van onregelmatige werktijden op prijs.
(De inhoud van deze vacature is onder voorbehoud van wijzigingen)

Meer info

Soliciteren

Ons infoforum